Zdíkovské drbáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3.7 dl Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.6 mg
  • Vláknina 12594.5 mg
  • Vitamín A 12594.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    500 g brambor dobře omyjeme a uvaříme ve slupce v 7 dl vody. Uvařené slijeme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Oloupeme a omyjeme dalších 500 g syrových brambor a jemně je nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme z nich co nejvíce vody a vymačkané je přidáme k uvařeným bramborám. Ještě přidáme sůl a těsto dobře promícháme.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme vrchovatou lžicí hromádky, z kterých vytvarujeme kulaté knedlíčky o průměru asi 6 cm a obalíme je v hladké mouce.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody, přidáme 2 lžičky soli. Opatrně vkládáme knedlíky a vaříme je za občasného promíchání 15 minut.

  • 4

    Uvařené knedlíky mají sklovitý povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, propícháme vidličkou a podáváme.

Komentáře k receptu