Krupková pečená fašírka se špekáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Zelí kysané
  • 220 g Krupky trhané
  • 200 g Špek
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Špekáčky
  • 10 stroužek Česnek
  • 8 dl Voda pitná
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1018 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 856.8 mg
  • Vláknina 10354.4 mg
  • Vitamín A 10354.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce. Vaříme přibližně 20 minut, scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Druhý den promyjeme malé krupky - lámanku, dáme ji do rendlíku, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka přibližně 30 minut.

  • 3

    Oloupané špekáčky nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Špek nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova.

  • 4

    Brambory oloupeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim uvařené krupky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku a směs dobře promícháme a utvoříme šišku, kterou položíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Celou fašírku zespodu i z vrchu obložíme plátky špeku a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C do zlatohněda přibližně 45-50 minut. Během pečení fašírku poléváme výpekem.

  • 5

    Upečenou krupkovou fašírku nakrájíme na plátky a podáváme ji s kysaným zelím.

Komentáře k receptu