Šumavské topinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1950 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 40.5 mg
  • Vláknina 420 mg
  • Vitamín A 420 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí (1-2 lžíce - voda musí být hodně slaná). Polosuché plátky chleba opečeme dozlatova v topinkovači. Silně je potřeme oloupaným česnekem a ponoříme je na několik sekund do horké slané vody. Jakmile je vyjmeme a necháme okapat, zabalíme je poskládané do čisté bavlněné utěrky a necháme je několik minut zapařit. Poté je z utěrky vyjmeme a hned potíráme rozehřátým husím sádlem. Podáváme je hned teplé.

Komentáře k receptu