Čočka nakyslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Čočka velkozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 103.9 mg
  • Vláknina 2508.5 mg
  • Vitamín A 2508.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou a omytou čočku namočíme do 8 dl vody a 3 - 4 hodiny ji necháme namočenou. Pak ji v té samé vodě uvaříme doměkka. Zbytek vody po vaření scedíme a zachytíme do šálku.

  • 2

    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěný česnek prolisujeme.

  • 3

    V hluboké pánvi si na oleji osmažíme cibuli dozlatova, poprášíme ji moukou, usmažíme si světlou jíšku, kterou zředíme zbylou vodou z čočky. Pak přidáme uvařenou čočku, kterou dochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Promícháme a krátce provaříme.

Komentáře k receptu