Falešný chřest

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Strouhanka
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.75 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 327.3 mg
  • Vláknina 8645.8 mg
  • Vitamín A 8645.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mladých čerstvých žlutých fazolových lusků odstraníme postranní žilky, odkrojíme konce, dobře je promyjeme, necháme odkapat, celé lusky vložíme do hrnce s 3/4 litru vody, přidáme sůl (1/2 až celou lžičku - podle chuti), 2 lžičky cukr, 1 malý bobkový list a lusky dusíme přibližně 20-25 minut. Pak je scedíme.

  • 2

    Mezitím si v pánvi nasucho osmažíme dozlatova strouhanku a v kastrolku si rozpustíme máslo.

  • 3

    Odkapané fazolky posypeme osmaženou strouhankou, polijeme máslem a podáváme.

Komentáře k receptu