Grenadýrmarš s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Nudle široké
  • 200 g Klobása uzená
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 422.9 mg
  • Vláknina 6004.5 mg
  • Vitamín A 6004.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce si dáme 1.5 litru vody, 1 lžičku soli, 1 lžíci oleje a když se začne vařit, dáme do ní široké nudle, promícháme a pomalu je vaříme přibližně 8-10 minut (podle návodu na obale). Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je pod tekoucí vodou a necháme odkapat.

  • 2

    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce s 0.5 litrem vody, 0.5 lžičky solí, kmínem a uvaříme je doměkka.

  • 3

    Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.

  • 4

    V pekáčku na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dozlatova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, přidáme brambory, uvařené nudle a na kolečka pokrájenou klobásu. Vše dobře promícháme a dáme do předehřáté trouby zapéct.

  • 5

    Pečeme při 240°C přibližně 15-20 minut dozlatova.

  • 6

    Grenadýrmarš podáváme horký.

Komentáře k receptu