Guláš z čerstvých hub na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 35 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1153.3 mg
  • Vláknina 14127 mg
  • Vitamín A 14127 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V hrnci si rozškvaříme slaninu, na kterou dáme cibuli a krátce ji orestujeme. Pak přidáme houby, kmín, pepř, česnek, sůl, promícháme a smažíme přibližně 4 minuty dozlatova. Pak houby poprášíme moukou a paprikou.

  • 3

    Znovu promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Když se guláš začne vařit, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.

  • 4

    Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu