Česnekové pečáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 8 stroužek Česnek
  • 1.5 l Mléko plnotučné
  • 1.5 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1620.2 mg
  • Vláknina 19537.5 mg
  • Vitamín A 19537.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V míse brambory promícháme se solí podle chuti.

  • 2

    Pekáč vytřeme sádlem (cca 1 lžíce), brambory rozložíme, potřeme je roztopeným sádlem, posypeme pokrájeným česnekem, kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 20 minut při 200–220 °C.

  • 3

    Podáváme horké s mlékem.

Komentáře k receptu