Bramborový talíř s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Povidla švestková
  • 100 g Mák mletý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 808.5 mg
  • Vláknina 17400 mg
  • Vitamín A 17400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Hrnec stáhneme z ohně, přisypeme k bramborám s vodou mouku, přiklopíme pokličkou a necháme mouku nasáknout vodu. Hrnec odklopíme, šťouchadlem brambory s moukou rozmačkáme a promícháme na kaši.

  • 2

    Polovinu kaše rozprostřeme na talířky, potřeme povidly a zakapeme rozpuštěným máslem. Přiklopíme druhou polovinou kaše, potřeme máslem a posypeme mákem s cukrem.

  • 3

    Ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu