Beskydský králík s uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Králičí maso
  • 250 g Moravské uzené maso
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Šalotka
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Bujón zlatý hovězí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 6039 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 124.6 mg
  • Draslík 942.9 mg
  • Vláknina 443.2 mg
  • Vitamín A 443.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí omyté a osušené maso - plec a hrudí pokrájíme na porce. Potřeme olejem, česnekem rozetřeným se solí a posypeme pepřem. Maso odložíme do chladničky na 12 hodin odpočinout.

  • 2

    Druhý den uzené maso (Moravské maso nebo Anglickou libovou slaninu) pokrájíme na malé kostky. Očištěné šalotky pokrájíme na tenké kroužky.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném oleji s máslem zpěníme dorůžova šalotku. Přidáme k ní uzené maso, bobkový list a krátce osmažíme. Přidáme kousky králíka a smažíme společně asi 5-7 minut. Pak přilijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme maso doměkka (asi 35 minut).

  • 4

    Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Poprášíme moukou, promícháme, opražíme, přilijeme hovězí bujon, vše dobře promícháme a krátce povaříme.

  • 5

    Porce rozdělíme na talíře, přílohu polijeme šťávou s uzeným masem a podáváme.

Komentáře k receptu