Kotlety s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pastinák
  • 700 g Vepřové kotlety
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 958.5 mg
  • Vláknina 14732.7 mg
  • Vitamín A 14732.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé mladé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Petrželku, pažitku a pastiňák omyjeme. Bylinky drobně pokrájíme, dáme do misky a smícháme. Pastiňák pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, naklepeme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a solí.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a řízky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je z omastku, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na ten samý omastek dáme cibuli pokrájenou na kroužky. Krátce ji orestujeme.

  • 4

    V rendlíku rozpálíme máslo s 2 lžícemi oleje. Přidáme hříbky, osolíme je (0.5-1 lžička), posypeme kmínem a bílým pepřem. Hříbky nejdříve za častého míchání podusíme. Přidáme k houbám pastiňák. Když se z hub vyvaří všechna voda, usmažíme je se zeleninou dozlatova. Smažení hub trvá přibližně 10-12 minut.

  • 5

    Na talíře položíme přírodní řízky, na každý rozdělíme cibuli, houbovou směs, vše posypeme petrželkou s pažitkou a servírujeme.

Komentáře k receptu