Cuketový dráteník z Valašska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cuketa
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 250 g Salám měkký
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1222 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 1200.3 mg
  • Vláknina 8143.3 mg
  • Vitamín A 8143.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velkou cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Pak ji nahrubo nastrouháme do mísy.

  • 2

    Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky. Očištěný česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Měkký salám nastrouháme na hrubém struhadle a přiložíme k cuketě.

  • 3

    V pánvi na másle (2 lžíce) zpěníme cibulku. Vychladlou přidáme k cuketě se solí (0.5-1 lžička), pepřem, žloutky, sýrem, česnekem a salámem. Vše důkladně promícháme, přisypeme Vegetu podle chuti, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme si vyšlehali z bílků.

  • 4

    Vymažeme pekáč máslem (2 lžíce), vysypeme hrubou moukou a dáme do něj cuketovou směs.

  • 5

    Pečeme přibližně 25-35 minut při 220°C dozlatova.

Komentáře k receptu