Rohlíky bílé máslové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Sůl
  • 20 g Kmín celý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 50 g Droždí
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 173 mg
  • Vláknina 5520 mg
  • Vitamín A 5520 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, důkladně prohněteme a necháme nejméně hodinu vykynout. Těsto vyválíme na silnější placku, rozřežeme na trojúhelníky, zavineme do rohlíků, plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj rohlíky a necháme ještě vykynout.

  • 2

    Rohlíky potřeme žloutkem, posypeme kmínem a hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.

  • 3

    Vychladlé rohlíky používáme jako běžné bílé pečivo.

Komentáře k receptu