Dětské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rýže loupaná
  • 130 g Karotka
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Čedar
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 22.1 mg
  • Draslík 266.8 mg
  • Vláknina 5030 mg
  • Vitamín A 5030 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Karotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme na velkém struhadle. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadlelkém struhadle. Rýži si dobře promyjeme, pak ji necháme v sítu okapat. Omytá rajčata ponoříme na 30 sekund do horké vody, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V rendlíku rozpustíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme okapanou rýží a mícháme ji asi 1 minutu, přidáme karotku, vše znovu promícháme a zalijeme horkou vodou. Přivedeme ji k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou rýži s mrkví dusíme pomalu 15-20 minut doměkka. Rýže by měla být uvařená téměř na kaši. Pokud by v rýži zbyla voda, rýži scedíme.

  • 3

    Před dovařením rýže v pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, která krátce, asi 2-3 minuty restujeme, přisypeme sýr, promícháme a jakmile se začne tavit, směs přimícháme k hotové rýži.

  • 4

    Porci rizota dáme na do dětské misky a podáváme ho teplé. Ostatní porce necháme vychladit a pak je zamrazíme.

Komentáře k receptu