Západočeské tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Povidla švestková
  • 50 g Cukr krupice
  • 25 g Strouhanka
  • 150 g Perník
  • 120 g Tvaroh tvrdý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Rozinky tmavé
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Veka
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Tvaroh měkký
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 74.6 mg
  • Vláknina 3574 mg
  • Vitamín A 3574 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník do mísy. Přidáme k němu vejce, mouku, strouhanku, mléko, krupicový cukr a sůl a vypracujeme vláčné těsto, do kterého přimícháme na kostičky nakrájenou veku. Těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout, pak ho rozdělíme na přibližně 20 dílů. Z nich vytvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 až 8 minut.

  • 2

    Na omáčku rozvaříme v hrnci v přiměřeném množství vody, povidla, zahustíme je nastrouhaným perníkem a přidáme do nich rozinky a nakrájené vlašské ořechy. Omáčku za stálého míchání krátce povaříme.

  • 3

    Teplou omáčku rozdělíme do servírovacích talířů, vložíme do ní uvařené knedlíky, posypeme je moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem a podáváme.

Komentáře k receptu