Perkelt z husích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra husí
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 663.8 mg
  • Draslík 460.7 mg
  • Vláknina 2779.8 mg
  • Vitamín A 2779.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme mletou papriku, česnek a očištěná játra nakrájená na kousky. Vše dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Nakonec přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a osolíme.

  • 3

    Játra vyjmeme, omáčku procedíme a játra v ní ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu