Kuřecí prsíčka po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 131.6 mg
  • Draslík 987.1 mg
  • Vláknina 3521.8 mg
  • Vitamín A 3521.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa opečeme na oleji do zlatova, vyjmeme z pánve, ve výpeku osmahneme očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vše podusíme asi 3 minuty, přidáme rajčata, mletou papriku a mírně podlijeme vodou. Uvedeme do varu, vložíme kuřecí prsa a zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  • 2

    Nakonec do pokrmu vmícháme jogurt, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu