Perkelt z candáta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 193.4 mg
  • Vláknina 2963.8 mg
  • Vitamín A 2963.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce candáta osolíme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou a povaříme. Do vařícího základu vložíme porce ryby a dusíme 20-25 minut.

  • 3

    Při podávání perkelt obložíme očištěnými, na nudličkami nakrájenými paprikami.

Komentáře k receptu