Debrecínská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová krkovička
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Sůl
  • 100 g Klobása debrecínská
  • 100 g Paprika zelená
  • 150 g Rajčata
  • 150 g Těstovinová rýže
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 273.7 mg
  • Vláknina 4547 mg
  • Vitamín A 4547 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nasekanou nadrobno, přidáme maso nakrájené na malé kousky a orestujeme. Posypeme paprikou, podlijeme vodou a zakryté necháme dusit 10 minut.

  • 2

    Přidáme rajčata a zelenou papriku, vše nakrájené na kousky, sůl a znovu dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Přidáme těstovinovou rýži, podlijeme 1,25 l vody a necháme dusit rýži doměkka.

  • 4

    Nakonec vlijeme smetanu, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, necháme prohřát a podáváme s nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu