Kotlíková rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 300 g Cibule
  • 800 g Kapr obecný
  • 10 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 557.8 mg
  • Vláknina 4470 mg
  • Vitamín A 4470 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného kapra očistíme, zbavíme hlavy, ploutví, šupin a nakrájíme na malé kousky a nasolíme. V hrnci na sádle zpěníme papriku, podlijeme trochou vody, zamícháme a klademe střídavě vrstvu ryb a cibule tak, aby ryba byla poslední vrstvou. Zalijeme vodou až nad poslední vrstvu, zakryjeme a dusíme pozvolna 2 hodiny, až jsou maso i cibule měkké. Před koncem dušení vhodíme pálivé papričky, které před servírováním vyjmeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě, scezené přidáme do již odstavené polévky. Polévka by se měla servírovat horká.

Komentáře k receptu