Maďarské palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 60 g Lečo sterilované
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.04 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 267.6 mg
  • Draslík 238.1 mg
  • Vláknina 7113.3 mg
  • Vitamín A 7113.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1308 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vajec, mouky, mléka a soli umícháme hladké těsto. Na rozpáleném másle usmažíme slabé palačinky.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli najemno, posypeme parikou a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, podlijeme vodou a dusíme pozvolna, pravidelně podléváme. Když je maso měkké, umeleme ho spolu s dunajskou klobásou na masovém strojku, výpek z masa zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Vrátíme zpět umleté maso a přidáme lečo. Povaříme tak, aby směs měla hustší konzistenci.

  • 3

    Směsí naplníme palačinky, okraje přehneme a vytvoříme obdélníky, okraje sepneme párátkem. Obalíme ve vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu