Debrecínská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 100 g Rajčata
  • 4 g Sůl
  • 100 g Paprika zelená
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1.2 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 306.3 mg
  • Vláknina 3275 mg
  • Vitamín A 3275 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou dunajskou klobásu a papriku, pár minut restujeme a přihodíme pokrájená rajčata. Dusíme, dokud směs nezhoustne.

  • 2

    Z vajec, vody a soli vyšleháme těsto, ze kterého na oleji osmažíme omeletu z obou stran a ještě na pánvi ji naplníme směsí, přehneme a sesuneme na talíř. Ozdobíme plátkem rajčete a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu