Candát zapečený se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Candát obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 9 g Sůl
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 82.5 mg
  • Vláknina 1760 mg
  • Vitamín A 1760 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta očistíme, pokapeme citronem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu uležet. Poté ho asi 10 minut vaříme namírno v osolené vodě. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, zbavíme páteře a kostí a rozpůlíme. Půlky vložíme do máslem vymazaného pekáče, hustě posypeme kolečky cibule, zalijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Když cibule začne růžovět a změkne, zasypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou a dáme dál zapékat ještě na 15 minut.

Komentáře k receptu