Husí perkelt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Husí maso
  • 150 g Rajčata
  • 9 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika zelená
  • 40 g Husí sádlo
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 358.3 mg
  • Vláknina 3222.5 mg
  • Vitamín A 3222.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé kousky husího masa prudce opečeme na husím sádle. Shrneme maso na jednu stranu a na mírném ohni osmažíme na výpeku cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem, osolíme a necháme namírno dusit, podle potřeby podléváme.

  • 2

    Před koncem dušení přidáme papriku a rajčata nakrájené na kousky a dusíme, dokud paprika nezměkne, poprášíme moukou, dosolíme a necháme šťávu zhoustnout.

Komentáře k receptu