Tokáň z divočáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kančí maso
  • 60 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 3 dl Víno červené
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 151.6 mg
  • Vláknina 2024 mg
  • Vitamín A 2024 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z divočáka nakrájíme na slabé nudličky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do chladna uležet na 2 hodiny.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme protlak, majoránku a chvíli smažíme. Přidáme maso, podlijeme lehce vodou a necháme pozvolna dusit. V průběhu občas mícháme a podléváme vínem. Když je maso skoro měkké, necháme šťávu vysmahnout, aby nebyla příliš řídká. Dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu