Tokáň ze zajíce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tymián sušený
  • 800 g Zaječí maso
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 134.8 mg
  • Draslík 591.6 mg
  • Vláknina 1405 mg
  • Vitamín A 1405 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí maso zvolna uvaříme ve slané vodě. Vychladlé nakrájíme na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

  • 2

    Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nadrobno. Přidáme maso a opékáme asi 10 minut ze všech stran. Přidáme protlak, osmahneme a mícháme, až se spojí s omastkem. Podlijeme vývarem z masa a zakryté dusíme pozvolna 30 minut, občas zamícháme a podlijeme vínem. Když je maso měkké, zalijeme smetanou s moukou a povaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

Komentáře k receptu