Guláš s bramborami a noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 9 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 66.9 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 4060 mg
  • Vitamín A 4060 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, přidáme papriku, krátce orestujeme, vložíme maso nakrájené na kostky. Osmahneme ze všech stran, podlijeme trochou vody, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a sůl a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky, z vejce, soli a hrubé mouky vymícháme husté těsto na noky.

  • 3

    Když je maso téměř hotové, přidáme brambory a dusíme, až je vše měkké. Nakonec omaštěnou lžičkou vykrajujeme noky a přidáme do guláše, 3 minuty povaříme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu