Plněná roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Rýže loupaná
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 100 g Houby čerstvé
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika zelená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce křepelčí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 994 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 160.7 mg
  • Draslík 375.4 mg
  • Vláknina 8442 mg
  • Vitamín A 8442 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmažíme nakrájené houby, přidáme koření a rýži, krátce orestujeme. Zalijeme dostatečným množstvím vody(3x objem rýže) a zakryté dusíme, až je rýže měkká. Necháme vychladnout.

  • 2

    Roštěnky nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí, do které jsme ještě vmíchali vejce. Svineme, sepneme jehlou nebo jinak upevníme a vložíme na cibulový základ, který jsme si připravili osmažením nakrájené cibule na sádle. Podlijeme vodou a zakryté dusíme pozvolna a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, přihodíme na kousky nakrájenou papriku a rajče, osolíme a ještě chvilku podusíme. Nakonec šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a asi 5 minut povaříme.

Komentáře k receptu