Maďarské špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Hovězí svíčková
  • 100 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 250 g Vepřová kýta
  • 1 g Chilli paprička
  • 200 g Klobása - Čabajka
  • 3 ks Cibule
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 393.3 mg
  • Vláknina 1705 mg
  • Vitamín A 1705 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy masa nakrájíme na kostky, lehce naklepeme, nasolíme, opepříme. Klobásu a cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na plátky. Na špízové jehly nebo seříznuté špejle napichujeme střídavě všechny suroviny a vkládáme je do vymazaného pekáče. Hotové vyjmeme a do výpeku nasypeme malinko chilli papričky, podlijeme 1 dl vody a necháme krátce povařit. Špízy podáváme přelité hotovou šťávou.

Komentáře k receptu