Kotlety temešvár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 500 g Vepřové kotlety
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 928.7 mg
  • Vláknina 10240 mg
  • Vitamín A 10240 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na sádle opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku osmahneme cibuli nadrobno a nakrájenou petrželku. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit, lehce podlijeme vodou. Přidáme brambory nakrájené na kolečka, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 10 minut. Do máslem vymazaného pekáče vložíme k jedné straně opečené kotlety, k druhé straně brambory na cibulce a do středu navršíme nakrájenou papriku a rajčata. Osolíme, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě 20 minut. Podáváme kotletu s porcí brambor a zeleniny, zalité smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu