Řeznický tokáň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Okurky nakládané
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 500 g Vepřová plec
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1681 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 105.8 mg
  • Draslík 660.7 mg
  • Vláknina 7496 mg
  • Vitamín A 7496 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na tuku z ní osmahneme cibuli nadrobno, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a papriku, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme maso nakrájené na nudličky a orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme asi 40 minut. Podléváme střídavě vínem a vodou pokaždé, když se šťáva vydusí. Když je maso měkké dochutíme solí a pepřem a přidáme na nudličky nakrájené nakládané okurky a prohřejeme.

Komentáře k receptu