Uherské houbové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 4 g Majoránka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 745.2 mg
  • Vláknina 14359.5 mg
  • Vitamín A 14359.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme na jemno nasekanou cibuli, přidáme na kousky pokrájené houby a smažíme přibližně 20 minut, než se téměř všechna šťáva vydusí. V míse namočíme do mléka rohlíky, rozkrájené na kostičky, přidáme sůl, vejce, majoránku a nakonec dušené houby. Vypracujeme tužší směs, podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty vytvoříme menší placky, obalíme je ve strouhance a osmažíme na oleji dozlatova.

Komentáře k receptu