Maďarský jehněčí paprikáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Smetana zakysaná 14%
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 171.6 mg
  • Draslík 131.3 mg
  • Vláknina 2673.2 mg
  • Vitamín A 2673.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme a zvolna dusíme.

  • 2

    Když se šťáva vydusí, přidáme na kolečka nakrájené papriky a oloupaná rajčata. Podlijeme a dusíme doměkka. Poté zahustíme moukou rozkvedlanou se smetanou a krátce povaříme.

Komentáře k receptu