Zeleninový trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 100 g Paprika zelená
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rohlíky bílé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 319 mg
  • Draslík 260.5 mg
  • Vláknina 7727.5 mg
  • Vitamín A 7727.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse namočíme rohlíky nakrájené na kostičky do mléka. Přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Na pánvi zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nakrájenou papriku a orestujeme. Vlijeme směs z mísy a necháme na mírném ohni ztuhnout. Hotovou omeletu natrháme vidličkou na menší části, rozdělíme na porce a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu