Cipetky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 700 ml Voda pitná
  • 5 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1273 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 141.6 mg
  • Vláknina 4440 mg
  • Vitamín A 4440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vejce, soli a oleje vypracujeme tuhé těsto, které necháme zakryté 1 hodinu uležet.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta odtrháváme malé kousky a házíme do vroucí vody. Vaříme podle velikosti asi 4-5 minut, vyjmeme nebo scedíme a necháme okapat. Použít můžeme do polévek nebo jako přílohu.

Komentáře k receptu