Papriky plněné zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 200 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Paprika zelená
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 dl Smetana sladká 12%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 116.6 mg
  • Draslík 313.4 mg
  • Vláknina 9947.5 mg
  • Vitamín A 9947.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájenou mrkev a zakryté podusíme asi 5 minut. Přidáme dušenou rýži, nasekanou petrželku, sůl, pepř a nakrájené rajče. Papriky seřízneme a zbavíme jádřinců, osolíme a naplníme připravenou směsí. Postavíme do hrnce otvory nahoru, zakryjeme zpět otvory seříznutým vrškem, zalijeme do poloviny výšky paprik vodou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vody a smetanou, necháme povařit. Do odstavené omáčky vmícháme žloutek a omáčkou přelijeme jednotlivé porce paprik na talíři.

Komentáře k receptu