Zelné řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 800 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 g Strouhanka
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Klobása vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.35 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1578 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 714.5 mg
  • Vláknina 16505 mg
  • Vitamín A 16505 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, největší listy uchováme na zabalení. Zelí pozvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu. Zelné listy necháme přejít varem v osolené vodě, rozložíme na pracovní desce a vyrovnáme. K dušenému zelí s klobásou vmícháme papriku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku, vytvoříme kompaktní hmotu. Na rozložené listy dáme porci směsi, listy zavineme a omotáme nití. Osmažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu