Debrecínské klobásy s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 800 g Brambory
  • 400 g Klobása debrecínská
  • 18 g Tuk
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 960.3 mg
  • Vláknina 11821.4 mg
  • Vitamín A 11821.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na pánvi opečeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Odstavíme, posypeme paprikou, přilijeme trochu vody, přidáme celé klobásy a zakryté asi 8min podusíme.

  • 2

    Poté klobásy vyjmeme, nakrájíme na tlusté plátky, vrátíme do pánve a necháme trochu odpařit šťávu.

  • 3

    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky stejné velikosti jako klobásy a zprudka osmažíme ve větším množství tuku. Necháme okapat, ochutíme solí, posypeme petrželkou, přimícháme ke klobásám a ihned podáváme.

Komentáře k receptu