Zelí zapečené s bůčkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1173 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 35.3 mg
  • Draslík 947.9 mg
  • Vláknina 14366.6 mg
  • Vitamín A 14366.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Uzený bůček nakrájíme na tenké plátky. Papriky zbavíme semen a papriky nakrájíme na silnější proužky, rajčata nakrájíme na plátky. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vytřeme sádlem.

  • 2

    V míse promícháme zelí s česnekem, cibulí, solí, kmínem a pepřem. Částí zelné směsi pokryjeme dno mísy, poklademe polovinou plátků bůčku, plátky rajčat a paprikami. Směs překryjeme zbylou zelnou směsí, na kterou položíme zbývající plátky bůčku. Směs zalijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Můžeme podávat v míse, v které jsme zelí pekli.

Komentáře k receptu