Roláda z vepřové pečeně s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 60 g Veka
  • 850 g Vepřová pečeně
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1098 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 372.1 mg
  • Draslík 988.9 mg
  • Vláknina 1461 mg
  • Vitamín A 1461 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme šlehačkou. Slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme tak, aby nám vznikl plát, který naklepeme, posypeme mletou paprikou a osolíme.

  • 2

    V míse smícháme mleté maso s namočenou vekou, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, slaninou a pokrájenými paprikami. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou potřeme plát pečeně. Plát dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, zbavíme provázku a krájíme na plátky. Servírujeme přelité přecezenou šťávou.

Komentáře k receptu