Vepřový paprikáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zakysaná smetana
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 932.6 mg
  • Vláknina 3637.8 mg
  • Vitamín A 3637.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, pepřem a obalíme ve lžíci sladké papriky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme dohněda cca 3-5min. Poté přemístíme maso na talíř, přilijeme do pánve zbylý olej a orestujeme nasekanou cibuli.

  • 3

    Vrátíme do pánve maso, přidáme zbytek papriky, rajčata, zalijeme 125ml vody a přivedeme k varu. Vaříme cca 5min do zhoustnutí.

  • 4

    Odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu