Pěna z husích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Játra husí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Želatina
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1346 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 214 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 1397.5 mg
  • Draslík 610.8 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařená nebo dušená játra prolisujeme, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a studený, tekutý aspik, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.

  • 2

    Formu vylijeme studeným aspikem a po ztuhnutím naplníme pěnou.

  • 3

    V lednici necháme ztuhnout, vyklopíme a nakrájíme.

Komentáře k receptu