Brambory s brynzou po moldavsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Brynza
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 1298.5 mg
  • Vláknina 15696 mg
  • Vitamín A 15696 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a přepůlené menší brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme je.

  • 2

    Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, na čtvrtky rajčata a nasekáme pažitku a kopr.

  • 3

    Uvařené horké brambory rozdělíme na talíře, kde je hustě posypeme čerstvou brynzou, jemně sekanou cibulí, pažitkou a koprem.

  • 4

    Brambory pak podáváme přelité rozpuštěným máslem a ozdobené čtvrtkami rajčat.

Komentáře k receptu