Třešně v červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 l Víno červené
  • 2 kg Třešně
  • 1 kg Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 210.7 mg
  • Vláknina 2253.1 mg
  • Vitamín A 2253.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1677.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyzrálé třešně opereme, zbavíme stopek, znovu opereme a necháme vykapat.

  • 2

    Mezitím nasypeme do kastrolu cukr, zalijeme vodou, přidáme konzervační prostředek, skořici, uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Když sirup dosáhne medové konzistence, přilijeme suché červené víno a na velkém plameni rychle přivedeme k varu.

  • 3

    Potom na cedníku po částech ponořujeme do nálevu třešně a necháme je v něm ponořené jen do doby, než nálev začne vřít. Poté je okamžitě vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Je třeba, aby se třešně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, nesmějí popraskat. Samotný nálev vaříme dále, než se zmenší jeho objem na dvě třetiny.

  • 4

    Okapané vychladlé třešně naplníme do sklenic a zalijeme převařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a do druhého dne necháme v suché páře, poté je alespoň na 2 měsíce uložíme do chladu na suché místo.

  • 5

    Uleželé třešně jsou výbornou přílohou k pečené kachně nebo huse, mohou také vhodně doplnit nakládanou zeleninu.

Komentáře k receptu