Chladná polská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 40 g Pažitka
  • 200 g Okurka salátová
  • 300 ml Ocet
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko acidofilní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 253.7 mg
  • Draslík 220.1 mg
  • Vláknina 1513.3 mg
  • Vitamín A 1513.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zředěný ocet (nebo nálev z nakládaných okurek) ušleháme s kyselým mlékem, podle chuti osolíme a osladíme. Přidáme nadrobno nasekaný čerstvý kopr, pažitku a rozmixovanou cibuli. Nakonec do polévky vmícháme nadrobno nasekanou čerstvou okurku. Polévku dáme uležet na chladné místo.

  • 2

    Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme.

  • 3

    Vejce rozkrájená na čtvrtky zalijeme vychlazenou polévkou a ozdobíme snítkou kopru.

Komentáře k receptu