Moczka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Švestky
  • 300 g Perník
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 20 g Mandle
  • 100 g Hrozinky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel kořen
  • 10 ks Fíky sušené
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 754.2 mg
  • Vláknina 11499 mg
  • Vitamín A 11499 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme nabobtnat švestky ve vlažné vodě asi 4 hodiny.

  • 2

    Dáme si vařit zeleninu a po změknutí ji z vývaru vyndáme.

  • 3

    Nakrájíme na kusy perník a namočíme do vývaru ze zeleniny, přilijeme pivo.

  • 4

    V malém množství vody povaříme švestky. Nalijeme je na perník, přidáme rozinky, nasekané mandle, nasekané vlašské ořechy a nasekané fíky. Posolíme a zalijeme citronovou šťávou.

  • 5

    V pánvi si rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme v jíšku.

  • 6

    Směs rozmícháme v polévce. Hotovou polévku podáváme teplou nebo studenou v malých miskách.

Komentáře k receptu