Špíz z telecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 800 g Játra telecí
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 950 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 723 mg
  • Draslík 1085.1 mg
  • Vláknina 4251.1 mg
  • Vitamín A 4251.1 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra odblaníme a nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na tenké plátky, žampiony očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Každý plátek jater zabalíme do slaniny a napichujeme na jehly střídavě s cibulí a žampiony. Špízy osmažíme zprudka na oleji ze všech stran, přeložíme na plech, přidáme máslo a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Před podáváním játra osolíme, opepříme a zasypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu