Kuře po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Voda pitná
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 204 mg
  • Draslík 1041.3 mg
  • Vláknina 7667.7 mg
  • Vitamín A 7667.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuře očistíme, nakrájíme na čtvrtky, potřeme česnekem, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Porce kuřete vložíme do pekáče, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso obracíme, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme vývarem.

  • 3

    V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky brambor a osmažíme dozlatova.

  • 4

    Porce kuřete podáváme s bramborami a cibulí, přelijeme vypečenou šťávou, kterou jsme přecedili, a posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu