Ruské věnečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 40.5 mg
  • Vláknina 2115.6 mg
  • Vitamín A 2115.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s práškem do pečiva, solí a skořicí prosijeme na vál.

  • 2

    Cukr, vejce a máslo umícháme, rozředíme mlékem a po trošce přidáváme do mouky. Vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout.

  • 3

    Těsto rozválíme na 1/2cm silný plát a kulatou formičkou vykrajujeme věnečky. Smažíme je v rozpáleném sádle.

  • 4

    Usmažené věnečky pocukrujeme.

Komentáře k receptu