Steak z mletého hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Červená řepa sterilovaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 208.1 mg
  • Vláknina 4987 mg
  • Vitamín A 4987 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, najemno umeleme a smícháme se solí a kmínem. Ze směsi zformujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.

  • 2

    Potom steaky opečeme v horkém oleji po obou stranách a přendáme na nahřáté talíře. Poklademe je okapanou červenou řepou, polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným křenem.

  • 3

    Podáváme s krajíčky tmavého chleba.

Komentáře k receptu